Trump ba om milliarder til Harvey-rammede

Flomvannet etter den tropiske stormen Harvey nådde fortsatt takhøyden til flere bolighus fredag ettermiddag.
Flomvannet etter den tropiske stormen Harvey nådde fortsatt takhøyden til flere bolighus fredag ettermiddag. Foto: Brett Coomer / AP

Donald Trump har formelt bedt kongressen om å godkjenne en foreløpig hjelpepakke på 7,85 milliarder dollar til innbyggere som er rammet av ekstremværet Harvey.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Mick Mulvaney, som er budsjettdirektør i Det hvite hus. Beløpet tilsvarer i overkant av 65 milliarder kroner, og er noe mer enn det avisene spekulerte i på forhånd.

Selv om summen synes stor, utgjør den bare første del av det som ventelig blir en mye større føderal hjelpepakke. Ifølge delstatsguvernør i Texas, Greg Abbott, trenger de 125 milliarder dollar for å reparere skadene etter ekstremværet.

Den amerikanske nasjonale værtjenesten melder at elva Neches, som strømmer inn i Beaumont i Texas, kan løpe et godt stykke over sine bredder lørdag.

– Den er om lag 2,1 meter over rekorden, og den vil fortsette å ligge så høyt eller være nesten så høy i omtrent en uke. Oversvømmelser utgjør fortsatt en trussel, sier Abbott.

Les også: Omfanget av Harveys ødeleggelser trer fram

Harveys herjinger anslått til 325 milliarder kroner

Trump kunngjorde fredag at han skal besøke de flomrammede områdene for andre gang i løpet av lørdag.

Uværet Harvey har rammet delstaten Texas spesielt hardt, der den har forårsaket store oversvømmelser og ødeleggelser. Om lag 42.000 mennesker har flyktet fra hjemmene sine, og så langt er 42 dødsfall knyttet til uværet.

Totalt fastslår Texas at 87.000 hjem har større eller mindre skader, mens minst 6.800 hus er ødelagt siden uværet inntraff fredag forrige uke.

Aktuelt: Orkanen Harvey gir norsk bensinhopp

Personvernpolicy