Mueller har fått brevutkast der Trump begrunner sparkingen av Comey

Tidligere FBI-sjef Robert Mueller, leder etterforskningen som skal finne ut om Trumps valgkampteam samarbeidet med Russland for å påvirke presidentvalget i USA. Foto: AP/Andrew Harnik/NTB scanpix
Tidligere FBI-sjef Robert Mueller, leder etterforskningen som skal finne ut om Trumps valgkampteam samarbeidet med Russland for å påvirke presidentvalget i USA. Foto: AP/Andrew Harnik/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialetterforsker Robert Mueller har fått utkastet til et brev Donald Trump og en politisk rådgiver skrev kort tid før sparkingen av FBI-direktør James Comey.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I brevet beskrives presidentens begrunnelser for hvorfor han planla å sparke Comey, skriver The New York Times . Mueller fikk en kopi av brevet fra justisdepartementet en gang i løpet av de siste ukene.

Det var Donald F. McGahn, rådgiver i Det hvite hus, som satte ned foten mot brevet. Han mente deler av innholdet var problematisk, ifølge kilder i administrasjonen avisen har snakket med.

Brevet, som han hadde skrevet med hjelp fra en av sine topprådgivere Stephen Miller, ble dermed aldri sendt til den tidligere FBI-sjefen.

Les også: Mueller utvider etterforskningsteamet sitt

I stedet ble et annet brev, skrevet av visejustisminister Rod Rosenstein, sendt til FBI-direktøren den dagen han ble sparket. Dette brevet vektla Comeys håndtering av etterforskningen knyttet til Hillary Clintons private epostserver.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge The New York Times tyder mye på at innholdet i det opprinnelige brevet inneholder de tydeligste grunnene Trump hadde for å sparke Comey.

Ty Cobb, en av advokatene i Det hvite hus, vil ikke diskutere brevet eller innholdet, men sier til avisen at de vil samarbeide Mueller dersom han er interessert i noe av det som kommer fram.

Mueller leder en bred Russland-etterforskning. Blant spørsmålene som blir etterforsket, er hvorvidt president Donald Trumps valgkampteam samarbeidet med Russland for å påvirke presidentvalget under valgkampen i fjor høst.

Les også:

Trump Jr. vitner i Russland-granskingen

Kreml bekrefter Trump-kontakt

Trump fyrer av bredside mot Russland-sporet