Dødstallene etter ekstremværet Harvey øker

Redningsmenn har startet hussøk etter flere ofre etter ekstremværet Harvey. Til sammen har minst 39 personer mistet livet som følge av stormen. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB
Redningsmenn har startet hussøk etter flere ofre etter ekstremværet Harvey. Til sammen har minst 39 personer mistet livet som følge av stormen. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB Foto: NTB scanpix

39 personer har mistet livet som en følge av ekstremværet Harvey i USA. Flere tusen hjem er helt ødelagt på grunn av uværet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmenn startet søket etter stormofre i titusenvis av oversvømmede hjem i Houston torsdag.

Det kan ta opptil to uker, for mange nabolag er nedsenket med så mye som fire meter med regnvann.

Harvey nådde land i Texas fredag 25. august, da som kategori 4-orkan, den kraftigste som har rammet delstaten på mer enn 50 år.

Trump tilbake til Texas

USAs visepresident Mike Pence bekrefter torsdag kveld norsk tid at president Donald Trump tar turen tilbake til Texas på lørdag.

Uværet Harvey har ifølge CNN krevd minst 39 menneskeliv. Over 32.000 mennesker har søkt seg til tilfluktsrom.

Mer enn 37.000 boliger har store skader og nesten 7.000 er helt ødelagt.

Les også: Kjemisk anlegg har eksplodert i Texas

– Ingen fare

Natt til torsdag lokal tid ble det rapportert to eksplosjoner i et kjemisk anlegg i Crosby utenfor Houston. Svart røyk begynte å stige opp fra fabrikken.

Først ble det meldt om at røyken var «utrolig farlig», men det er senere avkreftet.

– Røyken er ikke giftig. Vi føler oss sikre på at den ikke utgjør en fare for lokalbefolkningen, sier Sheriff Ed Gonzalez i Harris County.

Han legger til at brannen vil brenne ut av seg selv.

Les også: Forskere: Klimaendringene kan ha gjort Harvey kraftigere

Flere branner

Brannen ble utløst i en beholder med organisk peroksid, som ikke lenger kunne avkjøles på grunn av oversvømmelsene forårsaket av stormen Harvey.

Uten strøm har ikke anlegget lenger mulighet til å holde kjemikaliene kjølige. De blir eksplosjonsfarlige når temperaturen stiger, påpeker Arkema, som eier anlegget.

– Vi forventer at de åtte andre beholderne også vil gjøre det samme, sier Arkema-leder Richard Rennard.

Anlegget ligger i et område utenfor Houston som består av noen av landets største konsentrasjoner av raffinerier, rørledninger og kjemiske anlegg. Det har blitt oversvømt og vært uten elektrisitet siden søndag morgen. Nødaggregatene ligger under vann.

Les også: – Ekstremværet kan avgjøre Trumps skjebne

Personvernpolicy