Flere døde i bygningskollaps i Mumbai

Monsunregnet som inntok byen tirsdag har ført til flom og oversvømmelser. Foto: AP / NTB scanpix
Monsunregnet som inntok byen tirsdag har ført til flom og oversvømmelser. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En bygning som kollapset på grunn av de voldsomme regnfallene i Mumbai i India, har krevd rundt 30 menneskeliv. Monsunregnet er det verste på 15 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremvær og voldsomme oversvømmelser har rammet mange land i Sør-Asia de siste ukene. Tapstallene for India, Nepal og Bangladesh er kommet opp i 1.700. Ifølge FN er 41 millioner mennesker i de tre landene berørt av uværet.

Regntiden begynte i juni og fortsetter helt til oktober. Verst rammet er den indiske delstaten Bihar, der over 500 mennesker har mistet livet. Hundrevis av landsbyer er mer eller mindre satt under vann.

Leter i ruinene

Den fem etasjer høye bygningen i finanshovedstaden Mumbai raste sammen i morgentimene torsdag. 13 personer ble reddet ut fra bygningsmassene av redningsarbeidere, politi og naboer. Letingen fortsetter nå i ruinene etter minst 25 personer som er innesperret eller savnet.

Ifølge en talsmann for landets nasjonale nødetat bodde det åtte eller ni familier i bygningen, melder fjernsynskanalen NDTV.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er uklart om bygningen sto på lokalmyndighetenes liste over usikre bygg. Tusenvis av mer enn 100 år gamle bygninger i Mumbai regnes for å være farlige, delvis som følge av at fundamentet er svekket av monsunregn.

Les også: 24 millioner rammet av flom i Sør-Asia

Flom og oversvømmelser

Det er ikke uvanlig at bygninger raser sammen i India under regntiden. Svak lovregulering og stor etterspørsel gjør at utbyggere bruker dårlige materialer og gjerne legger til ekstra etasjer.

Monsunregnet slo til for fullt mot Mumbai på landets vestkyst tirsdag. Regnet utløste flom og oversvømmelser i byen som har rundt 20 millioner innbyggere. Store deler av transportsystemet ble ut av spill.

I forrige måned mistet 17 personer livet da en fire etasjer høy bygning raste sammen i Mumbai.

Les også: Kjemisk anlegg i Texas kan eksplodere som følge av flom