USA testet antirakettvåpen

Amerikansk myndigheter har svart på testen av en nordkoreansk mellomdistanserakett (bildet) med en test av et amerikansk antirakettvåpen. Foto: AP / NTB scanpix
Amerikansk myndigheter har svart på testen av en nordkoreansk mellomdistanserakett (bildet) med en test av et amerikansk antirakettvåpen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske forsvaret har skutt ned en mellomdistanserakett i en test av landets antirakettsystem utenfor kysten av Hawaii.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øvelsen ble gjennomført av US Missile Defence Agency (MDA) og USAs sjøforsvar dagen etter at Nord-Korea skjøt ut en rakett som passerte over Japan. Mellomdistanseraketten, som ble skutt ut fra en base på Kauai på Hawaii, ble skutt ned av en Standard Missile-6-rakett (SM-6) fra marinefartøyet John Paul Jones.

Dette er den andre vellykkede rakettskjoldtesten med bruk av SM-6.

– Vi kommer til å fortsette å utvikle rakettskjold-teknologi for å møte trusselen etter hvert den utvikles, sier MDA-direktør Sam Greaves i en uttalelse.

USA og Japan har samarbeidet om utviklingen av et rakettskjold som bruker Standard Missile-3 siden 2006. Japan ønsker seg også en versjon av systemet som skytes ut fra land.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har lovet flere missiltester over Japan og betegner den nylige testen som en «teppehever».

Les også:

Mattis: – Det er alltid rom for forhandlinger med Nord-Korea

Nord-Korea varsler nye provokasjoner: – En krigsøvelse for å ta kontroll med Guam