Kampen mot kolera har framgang i Jemen, mener UNICEF

En mann tilsetter klor mens han fyller en tankbil med vann i Sana i Jemen. Landet er rammet av en omfattende koleraepidemi, men takket være innsatsen til lokale frivillige meldes det nå om færre tilfeller, opplyser UNICEF. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix
En mann tilsetter klor mens han fyller en tankbil med vann i Sana i Jemen. Landet er rammet av en omfattende koleraepidemi, men takket være innsatsen til lokale frivillige meldes det nå om færre tilfeller, opplyser UNICEF. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Koleraepidemien i krigsherjede Jemen har vært i tilbakegang de siste to månedene. FN sier lokale frivillige har gjort en helteinnsats for å stanse sykdommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden slutten av juni har uketallet på nye koleratilfeller i Jemen sunket med en tredel, takket være innsatsen til FN-støttede frivillige, heter det i en uttalelse fra FNs barnefond UNICEF.

FN har omtalt Jemen som verdens største humanitære krise.

Landets infrastruktur har kollapset etter to år med krig mellom regjeringen, som støttes av Saudi-Arabia, og iranskstøttede sjiamuslimske opprørere. Det har ført til at koleraepidemien i Jemen er blitt den største i verden.

Verdens helseorganisasjon (WHO) uttalte 14. august at mer enn 500.000 mennesker er rammet og nesten 2.000 er døde siden slutten av april. Mer enn halvparten av dem som antas å være rammet, er barn, ifølge UNICEF.

– Midt i lidelsene kjemper vanlige jemenitter en heroisk, daglig kamp mot akutt diaré og kolera, en kamp som nå gir resultater, uttaler FN-organet.

Det antas at rundt 8.400 personer er drept og 48.000 såret siden en koalisjon ledet av Saudi-Arabia grep inn i konflikten i Jemen for å støtte den internasjonalt anerkjente regjeringen til president Abedrabbo Mansour Hadi.

Les også: Saudi-ledet koalisjon innrømmer feilbombing i Jemen