Politiet søker etter hulrom i Madsens ubåt

Den svenske journalisten Kim Wall sammen med Peter Madsen ombord på Nautilus, før hun forsvant og ubåten sank.
Den svenske journalisten Kim Wall sammen med Peter Madsen ombord på Nautilus, før hun forsvant og ubåten sank. Foto: Anders Valdsted / AFP

Dansk politi undersøker ubåten til Peter Madsen (46) etter tips om mulige hulrom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Københavns Politi opplyser at ubåten Nautilus tirsdag blir gjennomlyst ved hjelp av en mobil lastebilskanner.

Dette ble gjort på bakgrunn av flere tips om mulige hulrom i fartøyet der politiet tror Peter Madsen drepte og parterte den svenske journalisten Kim Wall (30).

– Det søkes i sakens natur etter spor etter en forbrytelse, samt mulig gjerningsvåpen. Det skal understrekes at scanningen gjøres for å utelukke at det finnes rom som ikke er gjennomsøkt, og ikke på bakgrunn av en konkret mistanke om dette, skriver politiet i en pressemelding.

Det foregår tirsdag også søk med likhunder på Køge Bugt.

Les også: Dansk politi bekrefter at det parterte liket er Kim Wall

Blodspor i ubåten

Madsen hevder Wall omkom i en ulykke om bord i Nautilus, men har i avhør innrømmet at han dumpet liket av henne i sjøen.

Ubåteier Peter Madsen kommer i land i Dragør Havn den 11.august 2017 etter at ubåten hans sank i Køge Bugt. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix
Ubåteier Peter Madsen kommer i land i Dragør Havn den 11.august 2017 etter at ubåten hans sank i Køge Bugt. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix

Walls torso er funnet, og dansk politi mener at hun ble partert før hun ble dumpet. Det er funnet blodspor om bord i ubåten, men hendelsesforløpet er fortsatt uklart.

Politiet fortsetter søket etter resten av Walls levninger.

Les også: Madsens forsvarer til ABC Nyheter: – Han er lettet

Søkte med fly

Samtidig fortsetter søket etter Walls hode, armer og bein, samt klærne hun hadde på seg og eventuelle gjenstander som kan ha blitt brukt til å partere henne. Mandag gjennomsøkte likhunder strendene der torsoen ble funnet, men uten resultat.

Det er også søkt med fly over Køge Bugt de siste dagene, men heller ikke dette har gitt resultater.

Walls mor, Ingrid Wall, skrev forrige uke i en uttalelse på Facebook at familien har tatt imot beskjeden om datterens dødsfall med «grenseløs sorg og bestyrtelse».

– Omfanget av katastrofen kan vi ennå ikke forutse, og mengder av spørsmålstegn gjenstår å bli utredet, skrev moren.

Dansk politi får hjelp av dykkere i søket etter levninger av den drepte journalisten Kim Wall. Foto: Martin Sylvest / EPA
Dansk politi får hjelp av dykkere i søket etter levninger av den drepte journalisten Kim Wall. Foto: Martin Sylvest / EPA

Les også: Kims familie: – De verste dagene i våre liv

Uoppklart drap

Dansk politi undersøker nå om Madsen kan knyttes til flere tidligere uoppklarte drap, blant annet på en japansk turist som ble funnet partert i København i oktober 1986.

Madsen var da bare 15 år, men skal ha vanket mye i området der liket av Kazuko Toyonaga ble funnet.

Flere tidligere samarbeidspartnere og venner av Madsen forteller at 46-åringen kan ha et hissig temperament, og en forteller hvordan Madsen i 2015 hevdet at det hvilte en forbannelse over ubåten Nautilus.

Personvernpolicy