Demninger fra 40-tallet beskytter Houston

Elva Buffalo Bayou har gått over sine bredder i Houston etter enorme mengder regn. Foto: LM Otero / AP / NTB scanpix
Elva Buffalo Bayou har gått over sine bredder i Houston etter enorme mengder regn. Foto: LM Otero / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demningene som beskytter Houston sentrum mot oversvømmelser, er 70 år gamle. Ingeniørkorpset i den amerikanske hæren mener de utgjør en risiko.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Houston er rammet av den verste flommen noensinne etter at ekstremværet Harvey har utløst enorme nedbørsmengder.

De to demningene Addicks og Barker er sentrale ledd i flomvernet rundt byen. De er bygget på 40-tallet og regnes av U.S. Army Corps of Engineers for å være blant en håndfull «svært risikable» demninger i USA. Demningene er eldre enn landsgjennomsnittet på 56 år, som i seg selv er høyt.

I en uttalelse mandag sier imidlertid ingeniørkorpset at de føler seg trygge på at demningene vil fortsette å virke som de skal.

Myndighetene åpnet mandag sluser for å slippe ut vann fra de to demningene. Det forverrer flommen i enkelte områder, men er nødvendig for å unngå en større, ukontrollert flom siden, opplyser ingeniørkorpset.

De innrømmer at demningene i lang tid har vært rammet av lekkasjer. Et arbeid for å utbedre sluseportene er satt i gang, og skal etter planen være ferdig i 2019. Budsjettet er på 75 millioner dollar.

Les også:

Tusenvis rammes av 800-årsflom i USA: – Vi har aldri sett noe lignende

TV-stasjon: Familie på seks druknet i flommen i Houston