En av Russlands fremste teatersjefer pågrepet for korrupsjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske teatersjefen og filmregissøren Kirill Serebrennikov er pågrepet, mistenkt for omfattende korrupsjon, ifølge russiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Serebrennikov er kunstnerisk leder for teatret Gogol Senter i Moskva og har også hatt flere oppsetninger på det berømte Bolsjoj-teatret.

Tirsdag opplyste russiske etterforskere at Serebrennikov er mistenkt for å ha underslått minst 68 millioner rubler – rundt 9 millioner kroner – i statsstøtte over en periode på tre år.

Teatersjefen risikerer opptil ti års fengsel hvis han blir kjent skyldig.

I mai ble både Serebrennikovs leilighet og teatret han leder ransaket, noe som førte til kraftige protester fra en rekke russiske kulturpersonligheter.

Tre personer er pågrepet i forbindelse med etterforskningen. To er varetektsfengslet, og en er satt i husarrest. Saken er knyttet til et annet teaterprosjekt som Serebrennikov jobber med, Platforma, som har satt opp flere forestillinger i Moskva.

Serebrennikov har det siste året jobbet med en ny ballett for Bolsjoj-teatret som er basert på livet til avhopperen og ballettdanseren Rudolf Nurejev.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forestillingen ble avlyst bare tre dager før den skulle hatt premiere i juli. Bolsjoj-teatret begrunnet avgjørelsen med at forestillingen var uferdig, men kritikerne stilte spørsmål ved hva som var den egentlige årsaken. Planen er at forestillingen skal settes opp i mai neste år, men med pågripelsen av Serebrennikov er det usikkert om det blir noe av.