Libanon overvåket brødre siktet for terrorforsøk i Australia

Politimann ved en sperring som ble satt opp bak et hus i bydelen Surry Hills, etter at fire menn ble pågrepet, mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon. Foto: Dag Kjørholt / NTB scanpix
Politimann ved en sperring som ble satt opp bak et hus i bydelen Surry Hills, etter at fire menn ble pågrepet, mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon. Foto: Dag Kjørholt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I over ett år overvåket Libanon brødrene som er mistenkte for å ha planlagt et terrorangrep på et fly mellom Sydney og Abu Dhabi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Libanesiske myndigheter samarbeidet med Australia i en lang periode før brødrene ble pågrepet, opplyser innenriksministeren i Libanon, Nohad Machnouk.

Ifølge innenriksministeren begynte libanesisk etterretning å overvåke brødrene, som han sier er libanesiske, etter at en annen bror flyttet til Raqqa i Syria for å slutte seg til IS, melder nyhetsbyrået Reuters.

De to brødrene er mistenkt for å ha forsøkt å plassere en hjemmelaget bombe om bord i et passasjerfly fra Etihad Airways som skulle fly fra Sydney forrige måned.

Planen falt i fisk ettersom kofferten som inneholdt bomben, var tyngre enn det som er lov å ha med om bord på flyet.

På spørsmål om planen ville ha lyktes dersom kofferten ikke hadde vært for tung, svarte innenriksministeren «mest sannsynlig, ja».