Ny russisk ambassadør i USA

Sergej Kisljak, avtroppende russisk ambassadør i Washington. Foto: AP/NTB scanpix
Sergej Kisljak, avtroppende russisk ambassadør i Washington. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har utnevnt viseutenriksminister Anatolij Antonov, som står på EUs sanksjonsliste, som ny ambassadør i USA etter omstridte Sergej Kisljak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske regjeringen opplyste mandag at Antonov får den viktige stillingen. Han står på listen over russere som er ilagt sanksjoner av EU som følge av Russlands rolle i konflikten i Ukraina, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Tidligere i sommer ble det kjent at Kisljak, som har vært ambassadør i Washington i nesten et tiår, går av. Årsaken er normal utskifting av Russlands diplomater, ifølge regjeringen i Moskva.

Flere av Donald Trumps medarbeidere, blant dem den tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiveren Michael Flynn, er kommet i hardt vær etter avsløringer av kontakt de hadde med Kisljak i fjor og før Trump ble innsatt som president.

Bakgrunnen for disse sakene har vært Russlands antatte forsøk på å hjelpe Trump før det amerikanske presidentvalget. Amerikanske etterretningsorganisasjoner er overbevist om at Russland forsøkte å påvirke valget, noe som imidlertid avvises av russiske myndigheter.