Den libanesiske hæren rykker fram mot IS

Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av det første døgnet av den libanesiske hærens offensiv mot ekstremistgruppen IS har styrkene gjenerobret en tredel av området jihadistene kontrollerte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Offensiven har konsentrert seg om den siste opprørskontrollerte delen av grensen mellom Syria og Libanon, i nærheten av landsbyen Ras Baalbek i Bekaadalen. I løpet av offensivens første døgn har hæren gjenerobret omtrent 30 kvadratkilometer av området som har vært kontrollert av IS.

– Det utgjør omtrent en tredel av området terroristene kontrollerte, sier brigader Nazih Jreij. Han oppgir at 20 IS-krigere er drept i kampene, mens 10 libanesiske soldater er såret.

Søndag ettermiddag opplyser hæren at tre libanesiske soldater er drept av en mine nær den syriske grensen.

Les også: Irakisk offensiv mot IS

Angrepet mot IS i Libanon skjer samtidig som det utføres offensiver mot gruppen i både Syria og Irak, og i kjølvannet av flere internasjonale angrep, sist i Spania. Der påtok IS seg ansvaret for to bilangrep som førte til at 14 mennesker ble drept og over 120 ble såret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag heiste libanesiske soldater et spansk flagg på en gjenerobret høyde til ære for ofrene i bilangrepene.

Det er anslått at det oppholder seg drøyt 600 IS-krigere i grenseområdene mellom Libanon og Syria.

Ifølge fjernsynskanalen al-Manar har også Hizbollah-militsen satt i gang en offensiv mot IS i grenseområdene. Aksjonen skal være samordnet med den syriske hæren.