Fransk politi fjerner 2.000 migranter i Paris

Politiet i Paris har nok en gang tømt en leir med migranter. Rundt 2.000 personer ble fraktet bort med busser. Nye regler skal gjøre det lettere for ekte asylsøkere, mens økonomiske migranter skal vises bort. Foto: François Mori/AP/NTB scanpix
Politiet i Paris har nok en gang tømt en leir med migranter. Rundt 2.000 personer ble fraktet bort med busser. Nye regler skal gjøre det lettere for ekte asylsøkere, mens økonomiske migranter skal vises bort. Foto: François Mori/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Paris fjernet fredag rundt 2.000 migranter fra en provisorisk leir nord i byen. Det er 35. gang på to år politiet foretar en slik bortvisning. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en lignende aksjon i juli tømte politiet en leir ved Porte de la Chapelle og innkvarterte rundt 2.800 personer fra Afghanistan og afrikanske land i midlertidige herberger.

Den nye sentrum-venstre-regjeringen til president Emmanuel Macron har lovet raskere behandlingstid og mer ressurser for ekte asylsøkere, mens økonomiske flyktninger vil få det vanskeligere.

– Dette er en ny type operasjon fra politiets side. Nå vil alle gjennomgå en administrativ undersøkelse for bringe deres situasjon på det rene, sier Yann Drouet, en av sjefene i Paris-politiet.

Like etter soloppgang fredag kom en kolonne med rundt 30 busser for å hente migrantene. Mange sto klare med ryggsekker og vesker.

– Dette er en røff tilværelse, særlig når det regner og er kaldt om natten, sier Rachid, en migrant i 20-årene fra Sudan. Han har sovet ut i 21 dager i strekk.