Nytt terrorangrep i Spania i natt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de fem antatte angriperne som sto bak angrepet i Cambrils sør for Barcelona, ble skutt og drept av politiet. De drepte hadde bombebelter med seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi jobber ut fra en teori om at det er snakk om et nytt angrep. Vi har skutt de antatte gjerningsmennene, opplyser katalansk politi på Twitter.

Ifølge radiostasjonen Cadena SER forsøkte flere personer å kopiere torsdagens angrep i Barcelona og kjøre en Audi inn på en gågate i byen Cambrils. Bilen veltet, og fem personer som befant seg i den, ble skutt. Fire av dem ble drept på stedet. Den femte døde senere av skadene han ble påført.

Politiet bekrefter at de fem mistenkte hadde bombebelter og at de kjørte ned sivile i angrepet i Cambrils. Seks personer ble skadd, én av dem alvorlig. En politimann ble lettere skadd, men det er ikke klart om han er en av de seks. Politiet sier de har kontroll over situasjonen, men at aksjonen fortsatt pågår. Folk ble bedt om å holde seg innendørs og ikke utsette seg for fare.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cambrils ligger rundt ti mil sørvest for Barcelona, der minst 13 mennesker ble drept i et lastebilangrep torsdag. Politiet etterforsker om det er noen sammenheng mellom angrepene.

Les også: To angrep i Spania – 13 drept

IS: – Angrepet i Barcelona utført av våre folk

– Det er en forbindelse

Politiet knytter også en eksplosjon i et hus om lag 20 mil sørvest for Barcelona til torsdagens angrep. Beboerne i huset mistenkes for å ha forsøkt å konstruere en bombe ved hjelp av gassflasker.

Angrepet i Cambrils har tilknytning til terrorangrepet i Barcelona, der 13 mennesker ble drept, sier katalanske myndigheter.

– Catalonias innenriksminister Jouaquin Forn sier til radiostasjonen RAC 1 at angrepet i Cambrils følger i samme spor.

– Det er en forbindelse, sier Forn til radiostasjonen fredag morgen.

Han gir ingen detaljer om hva som knytter de to angrepene sammen.

13 mennesker ble drept og over 80 ble såret i bilangrepet i Barcelona torsdag, mens fem antatte angripere ble drept av politiet da de kjørte en bil inn blant folk i havnebyen Cambrils natt til fredag.

Les også: Trump fordømmer angrepet i Barcelona

Solberg: Meningsløs terror