Dansk politi tror svensk journalist er død

Bildet av den hjemmebygde ubåten til Peter Madsen ble tatt torsdag kveld ved havnen i København. Det var da svenske Kim Wall gikk om bord. Politiet tror at kvinnen er død, men de har ennå ikke funnet noen spor etter henne. Foto: Anders Valdsted / NTB scanpix
Bildet av den hjemmebygde ubåten til Peter Madsen ble tatt torsdag kveld ved havnen i København. Det var da svenske Kim Wall gikk om bord. Politiet tror at kvinnen er død, men de har ennå ikke funnet noen spor etter henne. Foto: Anders Valdsted / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danske dykkere søkte torsdag etter den savnede svenske journalisten Kim Wall i Kögebukten utenfor København. Politiet regner med at hun er død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er vår klare oppfatning at vi søker etter en død person, sier Jens Møller Jensen, etterforskningsleder ved politiet i København.

I en videomelding på YouTube ber han om hjelp fra båteiere og folk som har oppholdt seg ved Køge Bugt, der ubåten til den danske oppfinneren Peter Madsen sank fredag i forrige uke.

Dagen før gikk Wall om bord i ubåten, og siden hun sist ble observert på ubåten torsdag kveld, har hun vært sporløst forsvunnet.

Dansk politi har også bedt sine svenske kolleger om å søke i Øresund med helikopter fra Falsterbro og opp til Øresundsbroen.

– Vi arbeider for fullt med saken, framholder Møller Jensen.

De svenske helikoptersøkene ble gjennomført både onsdag og torsdag, men foreløpig uten resultat.

Ubåten ble sett rundt midnatt natt til fredag, og dukket først opp igjen sør for Drogden fyr neste formiddag. Her sank ubåten, og Madsen ble reddet opp av sjøen av en privatbåt.

Da han kom i land, ble han pågrepet. Han er nå varetektsfengslet siktet for uaktsomt drap på Wall under særdeles skjerpende omstendigheter.