Obama setter Twitter-rekord med melding etter volden i Charlottesville

Mange amerikanere savner ekspresident Barack Obama. Her pryder han en T-skjorte i Kennesaw i Georgia. Foto: David Goldman / AP / NTB scanpix
Mange amerikanere savner ekspresident Barack Obama. Her pryder han en T-skjorte i Kennesaw i Georgia. Foto: David Goldman / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Aldri har en Twitter-melding fått så mange «likes» som den ekspresident Barack Obama sendte ut etter at høyrenasjonalister samlet seg i Charlottesville. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrangementet endte med at en kvinne ble drept og 19 personer skadd da en hvit mann kjørte en bil rett inn i en gruppe motdemonstranter.

Obama reagerte på hendelsen ved å sende ut flere Twitter-meldinger der han siterte den nå avdøde sørafrikanske frigjøringshelten Nelson Mandela.

– Ingen er født med hat til en annen person som følge av hudfarge, bakgrunn eller religion, står det i en av meldingene.

Onsdag morgen hadde den fått nesten 3 millioner likerklikk, noe som gjør den til den mest likte Twitter-meldingen noensinne. Den er blitt videre-tvitret over 1,2 millioner ganger.

– Mennesker må lære å hate, og hvis de kan lære å hate, kan de også lære å elske. For kjærlighet er mer naturlig for menneskenes hjerter enn det motsatte, heter det videre i Mandela-sitatet som Obama tvitret.

Personvernpolicy