Sverige åpner for å mekle mellom USA og Nord-Korea

Sveriges utenriksminister Margot Wallström, her i 2016.
Sveriges utenriksminister Margot Wallström, her i 2016. Foto: Marcus Ericsson / Tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges utenriksminister Margot Wallström åpner for at landet kan spille en meklende rolle i konflikten mellom USA og Nord-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Om det er behov for informasjon eller kontakter, så er vi alltid klare til å stille opp, sier Wallström til kringkasteren SVT.

– Er det noen som ber oss om hjelp eller synes at vi kan ha en rolle å spille, så skal vi selvfølgelig gjøre det, fortsetter utenriksministeren.

Wallströms uttalelser kommer i kjølvannet av den opphetede retorikken mellom USA og Nord-Korea den siste uken.

Den svenske ambassaden yter i dag allerede konsulær bistand for USA i Nord-Korea. Sverige tilrettelegger også for kontakt mellom landene, ifølge SVT, ettersom Washington og Pyongyang ikke har formell diplomatisk kontakt.

En rekke japanske og sørkoreanske medier meldte i mai om at det da pågikk uoffisielle samtaler mellom nordkoreanske utsendinger og en amerikansk delegasjon i Oslo.

– Norge stiller seg selvsagt, når vi blir spurt, i utgangspunktet åpen for freds- og forsoningsoppdrag i viktige saker. Men vi kommenterer ikke det som er konkrete freds- og forsoningsoppdrag, og som eventuelt ville vært i en veldig delikat fase, sa utenriksminister Børge Brende da til NTB.

Aktuelt:

CIA: Ingen umiddelbar fare for krig med Nord-Korea

Japan utplasserer rakettforsvar for å møte trusselen fra Nord-Korea

Nord-Korea: «USA er dømt til ruin»