Jordskjelv i Indonesia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et jordskjelv med styrke 6,4 rammet søndag like utenfor kysten av Sumatra i Indonesia, men det var ikke fare for tsunami og ingen ble skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjelvet ble utløst klokken 10.08 lokal tid, om lag 73 kilometer sørvest for provinsen Nord-Bengkulu på Sumatras vestkyst.

Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS målte skjelvets styrke 6,4. Episenteret lå 35,9 kilometer under havbunnen, ifølge USGS. Lokale jordskjelvmyndigheter i Indonesia målte skjelvet til styrke 6,6 og med en dybde på 10 kilometer.

Det oppsto strømbrudd noen steder, men myndighetene fikk ingen meldinger om skader på verken personer eller bygninger. Det var ingen risiko for tsunami etter skjelvet, opplyser en talsmann for myndighetene, men han sier skjelvet kunne kjennes i 10 sekunder.

Det førte til at innbyggere på Mentawai-øyene utenfor Sumatras vestkyst forlot sine hjem for å samle seg på trygge steder. Skjelvet kunne også kjennes godt på fastlandet i provinsene Bengkulu, Vest-Sumatra, Sør-Sumatra og Jambi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jordskjelvet kunne merkes helt til Singapore, om lag 590 kilometer fra episenteret.

Indonesia er verdens største øystat og ligger i et aktivt jordskjelvbelte som strekker seg rundt Stillehavet. I 2004 mistet over 230.000 mennesker livet i tolv land da et kraftig skjelv i Indiahavet utløste en tsunami. Flesteparten av ofrene var i Aceh-provinsen nord på Sumatra.

Les også:

Jordskjelv har rammet Filippinene

Dødstallet stiger etter jordskjelv i Kina