Elefant skutt etter å ha trampet ihjel flere i India

Artikkelen fortsetter under annonsen

En løpsk elefant som har trampet ihjel 15 mennesker øst i India, ble lørdag skutt og drept etter en omfattende jakt, ifølge myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ville elefanten, som antas å ha vært om lag 25 år gammel, hadde drept fire mennesker i Bihar i mars før den krysset over til nabodistriktet Jharkhand. Der trampet den ihjel ytterligere 11 personer.

Skogmyndighetene utstedte nylig fellingstillatelse på elefanten, som hadde terrorisert innbyggerne i Jharkhand i så stor grad at flere hadde blitt drevet på flukt.

– I en utfordrende operasjon i tungt regnvær, tette skoger og med dårlig sikt, greide vårt team bestående av om lag 50 ansatte endelig å finne elefanten fredag kveld, sier statens viltsjef Lal Ratnakar Singh.

– En jegerekspert og en skarpskytter fikk ordre om å sikte seg inn på elefanten på en måte som ville unngå at den led unødig, sier Singh.

Elefanten ble begravd i skogen tidlig lørdag. Singh sier det er synd at elefanten måtte bli avlivet, men forteller om stor lettelse for lokalbefolkningen.

Angrep fra ville elefanter er ikke uvanlig i India, og ifølge myndighetene blir mer enn 300 mennesker drept hvert år av elefanter.