Meny

Elefant skutt etter å ha trampet ihjel flere i India

En løpsk elefant som har trampet ihjel 15 mennesker øst i India, ble lørdag skutt og drept etter en omfattende jakt, ifølge myndighetene.

Den ville elefanten, som antas å ha vært om lag 25 år gammel, hadde drept fire mennesker i Bihar i mars før den krysset over til nabodistriktet Jharkhand. Der trampet den ihjel ytterligere 11 personer.

Skogmyndighetene utstedte nylig fellingstillatelse på elefanten, som hadde terrorisert innbyggerne i Jharkhand i så stor grad at flere hadde blitt drevet på flukt.

– I en utfordrende operasjon i tungt regnvær, tette skoger og med dårlig sikt, greide vårt team bestående av om lag 50 ansatte endelig å finne elefanten fredag kveld, sier statens viltsjef Lal Ratnakar Singh.

– En jegerekspert og en skarpskytter fikk ordre om å sikte seg inn på elefanten på en måte som ville unngå at den led unødig, sier Singh.

Elefanten ble begravd i skogen tidlig lørdag. Singh sier det er synd at elefanten måtte bli avlivet, men forteller om stor lettelse for lokalbefolkningen.

Angrep fra ville elefanter er ikke uvanlig i India, og ifølge myndighetene blir mer enn 300 mennesker drept hvert år av elefanter.

Populært