Japan utplasserer rakettforsvar for å møte trusselen fra Nord-Korea

USA-allierte Japan har utplassert fire landbaserte rakettforsvarssystemer vest i landet, for å være forberedt på et eventuelt angrep fra Nord-Korea nær Guam.

Japan har utplassert fire PAC 3-rakettforsvarssystemer vest i landet, for å møte trusselen fra Nord-Korea. Foto: Ryosuke Ozawa / AP

Japan har utplassert fire PAC 3-rakettforsvarssystemer vest i landet, for å møte trusselen fra Nord-Korea. Foto: Ryosuke Ozawa / AP

Krigsretorikken mellom USA og Nord-Korea nådde nye høyder denne uken, da Pyongyang kunngjorde planer om å teste raketter nær Guam, en øy vest i Stillehavet som er vertskap for en amerikansk militærbase og om lag 160.000 mennesker.

Japan opplyser at de har utplassert fire PAC-3 rakettforsvarssystemer i fire vestlige regioner lørdag, ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo News. Dette som en reaksjon på at Pyongyang advarte om at deres raketter kommer til å fly over Shimane, Hiroshima og Kochi før den lander i vannet i Guam.

– Japan vil gjøre alt vi kan for å beskytte japaneres liv og eiendom, sier statsminister Shinzo Abe.

Aktuelt:

Nord-Korea: Vi står klare til å fyre av raketter mot USAs fastland

Xi ber om mildere retorikk mellom Nord-Korea og USA

Nord-Korea: «USA er dømt til ruin»

Trump: Kim kommer til å angre hvis han angriper Guam

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden