Meny

Dalai Lama avlyser Afrika-reise på grunn av utmattelse

Dalai Lama avbildet under et besøk i Trondheim for to år siden. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dalai Lama avbildet under et besøk i Trondheim for to år siden. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dalai Lama er utmattet og har avlyst neste ukes planlagte tur til Botswana. Legene har bedt 82-åringen unngå reiser og i stedet hvile de neste ukene.

– Hans hellighet har motvillig gått med på at hans 82 år gamle kropp har bedt ham hvile. Og siden hans leger også har gitt ham rådom å unngå å legge ut på lange reiser de neste ukene, har Hans hellighet besluttet å dra hjem til Dharamsala for å komme til kreftene igjen, heter det i en uttalelse datert fredag kveld og som Botswana offentliggjorde lørdag.

Les også:  Kina reagerer på møte mellom Dalai Lama og India

Dalai Lama lever i eksil i Dharamsala i Nord-India. Han skulle ha deltatt på en tre dager lang konferanse i Botswanas hovedstad Gaborone fra 17. august. I uttalelsen som Dalai Lama har skrevet til Botswanas myndigheter og til arrangørene av konferansen, gir han uttrykk for dyp beklagelse for at han har måttet avlyse besøket.

Populært