Meningsmåling: Gjør Obamacare mer effektiv

President Donald Trump burde gjøre Obamacare mer effektiv, heller enn å forsøke å erstatte den, ifølge en ny meningsmåling.
President Donald Trump burde gjøre Obamacare mer effektiv, heller enn å forsøke å erstatte den, ifølge en ny meningsmåling. Foto: Evan Vucci / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun 3 av 10 amerikanere mener at presidenten burde jobbe videre for å erstatte den eksisterende helsereformen, ifølge en ny meningsmåling. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatene av meningsmålingen, gjort av uavhengige Kaiser Family Foundation, ble lagt fram fredag.

1.211 amerikanske voksne har svart på spørreundersøkelsen, som ble gjennomført i etterkant av at et flertall i Senatet i slutten av juli sa nei til å skrote det foreløpig siste utkastet til en ny helseplan.

President Donald Trumps ønske om å erstatte forgjenger Barack Obamas helsereform, også kjent som Obamacare, er noe han burde legge på is, ifølge resultatet av meningsmålingen. Nesten 4 av 5 av de spurte svarer at de vil at presidentens administrasjon burde gjennomføre tiltak for å sikre at Obamacare fungerer skikkelig, heller enn å undergrave reformen.

Trump har blant annet truet med å stanse lovpålagte utbetalinger til forsikringsselskaper, med mindre lovgiverne opphever og erstatter Obamacare.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun 3 av 10 svarer at de ønsker at Trump og republikanerne skal jobbe videre for å oppheve og erstatte helsereformen. Et flertall mener også at det var riktig av Senatet å si nei til det foreløpig siste utkastet.

Samtidig svarer 6 av 10 republikanere og Trump-støttespillere at de mener administrasjonen burde jobbe videre for å oppfylle slagordet «opphev og erstatt».

Meningsmålingen ble gjennomført mellom 1. og 6. august. Feilmarginen er på inntil 3 prosentpoeng.