Tillerson maner til ro etter Trumps trusler mot Nord-Korea

Rex Tillerson var i Malaysia onsdag da han forsøkte å forklare hensikten bak Donald Trumps trusler til Nord-Korea. Foto: AP / NTB scanpix
Rex Tillerson var i Malaysia onsdag da han forsøkte å forklare hensikten bak Donald Trumps trusler til Nord-Korea. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs utenriksminister Rex Tillerson sier amerikanerne ikke trenger å være bekymret etter president Donald Trumps og Nord-Koreas flammende trusler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror ikke at det finnes noen overhengende trussel fra Nord-Korea, sier Tillerson onsdag.

– Amerikanerne bør sove godt om nettene, tilføyer Trumps utenriksminister.

Tillerson forsøker videre å forklare tankegangen bak sjefens advarsel til Pyongyang dagen før.

– Presidenten sender et sterkt budskap til Nord-Korea i et språk som Kim Jong-un kan forstå, fordi han tilsynelatende ikke forstår diplomatiets språk, sier Tillerson og tilføyer:

– Jeg tror presidenten bare ønsket å være tydelig overfor det nordkoreanske regimet om at USA har en ubestridt evne til å forsvare seg selv, og at det akter å forsvare seg selv og sine allierte.

Trump lovet at Nord-Korea ville bli møtt med «ild og vrede av et slag som verden aldri har sett før», dersom ikke atomvåpenprogrammet stanses. Etter få timer svarte en uidentifisert talsmann for hæren i Pyongyang med å kunngjøre planer om å angripe den amerikanske stillehavsøya Guam.

Les også:

Nord-Korea truer med å angripe amerikansk militærbase

– Nord-Korea utgjør en alvorlig og stigende trussel

Amerikansk rapport: – Nord-Korea kan utstyre raketter med atomstridshoder

Tyskland ber USA og Nord-Korea beherske seg