Russland og Kina fortsetter felles marineøvelse

Et norsk marinefartøy fulgte med da denne kinesiske fartøygruppen øvde i Østersjøen i slutten av juli.
Et norsk marinefartøy fulgte med da denne kinesiske fartøygruppen øvde i Østersjøen i slutten av juli. Foto: Rune Haarstad / Forsvaret
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommer øvde kinesiske krigsfartøy for første gang i Østersjøen. Nå har Russland og Kina avtalt å fortsette sitt militære samarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De nordiske landene fulgte den russisk-kinesiske marineøvelsen i Østersjøen nøye. Norge og Sverige var blant de vestlige landene som hadde egne skip i området for blant annet å følge med på den kinesiske fartøygruppen.

Nå har de to stormaktene signert en protokoll for del to av fellesøvelsen som har fått navnet «Maritime Cooperation 2017», melder det russiske nyhetsbyrået Tass onsdag.

Les også: Russisk-kinesisk militærøvelse i Østersjøen: – En politisk markering

Øvelsen skal ha to faser, en kystnær og en maritim, og vil finne sted først i nærheten av Vladivostok på den russiske Stillehavskysten 18.-21. september, og deretter forflytte seg til de sørlige delene av Okhotskhavet og Japan.

Samarbeidet mellom Kina og Russland blir vurdert som hovedsaklig politisk.

Under øvelsen i Østersjøen deltok tre kinesiske fartøy - destroyer, fregatt og et støtteskip. På russisk side deltok nye korvetter, helikoptre, taktiske bombefly og transportfly, melder Tass.

Styrkene skal ha avfyrt 1500 raketter mot mål på vannet og i lufta, samt ha øvd på redningsoperasjoner i løpet av de tre dagene øvelsen pågikk.

Les også: Russerne kom farlig nær over Østersjøen