Nær 200 stormet grensepost mellom Marokko og spansk enklave

Over 180 mennesker trengte seg mandag forbi en grensesperring mellom Marokko og det spanske territoriet Ceuta, opplyser spanske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grensa er vanligvis tungt bevoktet, men grensevaktene var ikke i stand til å stanse migrantene.

– De kom inn i femtiden på morgenen og løp gjennom, sier en talsmann for sentralregjeringens kontor til AFP.

Spansk Røde Kors opplyser at organisasjonen har tatt hånd om 186 migranter, fire av dem er brakt til sykehus. Det spanske nyhetsbyrået Europa Press melder at én politibetjent ble skadd.

Spania har to enklaver i Marokko, Ceuta og Melilla, som utgjør EUs eneste landgrense med det afrikanske kontinent. Begge er omringet av høye stål- og piggtrådgjerder. Med jevne mellomrom forsøker desperate migranter og flyktninger å klatre over de høye gjerdene, svømme langs kysten eller gjemme seg i kjøretøy som krysser grensa.

En polititalsmann sier imidlertid at det skjer veldig sjelden at migranter spurtet gjennom bemannede grenseposter.

Flere tusen mennesker fra afrikanske land sør for Sahara har reist til Marokko, mange på flukt fra fattigdom eller konflikt. De som lykkes i å krysse grensa til de spanske enklavene, blir vanligvis sendt til mottakssentre hvor de kan søke asyl.

I 2016 ankom i alt 1.000 personer til Spania ved å forsere grensegjerdene, ifølge El Pais. Tallet er lavt sammenlignet med tidligere år.

Personvernpolicy