Prins Henrik vil begraves alene – i Danmark

Dronning Margrethe av Danmark sitter mellom sin ektemann prins Henrik og kong Harald under avdukingen av Christian Frederik-monumentet på Eidsvolls plass ved Stortinget 18. mai 2014. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Dronning Margrethe av Danmark sitter mellom sin ektemann prins Henrik og kong Harald under avdukingen av Christian Frederik-monumentet på Eidsvolls plass ved Stortinget 18. mai 2014. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prins Henrik og dronning Margrethe skal ikke begraves sammen. Det bekreftet det danske kongehuset torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge kongehuset er dronning Margrethe innforstått med prinsens beslutning.

– Kongehuset har i dag offentliggjort at Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik ikke ønsker å bli begravd i Roskilde Domkirke, som det eller har vært planlagt, heter det i uttalelsen.

Mens dronningen skal ligge under en sarkofag laget av billedhuggeren og professoren Bjørn Nørgaard, er det fortsatt ikke klart hvor prins Henriks skal begraves.

Han ønsker imidlertid fortsatt å bli begravd i Danmark, ikke sammen med sine søsken og foreldre på familiens gravsted i Frankrike, ifølge kongehuset.

Prinsens beslutning betyr heller ikke at regentparet blir skilt, understreker kongehusets kommunikasjonssjef Lene Balleby overfor BT.

Men hun erkjenner at prinsen har blitt stadig mer misfornøyd med sin tittel og den rollen han har hatt i det danske monarkiet.

– For prinsen er beslutningen om ikke å la seg begrave ved siden av dronningen den naturlige konsekvens av at han ikke er blitt likeverdig behandlet i forhold til sin ektefelle, ved ikke å få den tittel og funksjon han ønsket, sier Balleby.