Franske myndigheter må sørge for vann til migranter ved Calais

En av beboerne i migrantleiren i Calais barberer seg mens røyk stiger opp fra brennende telt i bakgrunnen. Bildet er tatt i oktober i fjor, da «Jungelen» ble jevnet med jorden. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix
En av beboerne i migrantleiren i Calais barberer seg mens røyk stiger opp fra brennende telt i bakgrunnen. Bildet er tatt i oktober i fjor, da «Jungelen» ble jevnet med jorden. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Franske myndigheter må sørge for at migranter og flyktninger som har slått leir ved havnebyen Calais, får tilgang til vann, ifølge en rettsordre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag opplyste innenriksdepartementet at Frankrikes øverste sivile rettsinstans har avvist en anke fra regjeringen.

I kjennelsen rettes det sviende kritikk mot regjeringen, og det fastslås at det å ikke gi mennesker tilgang til vann, er å regne som nedverdigende eller umenneskelig behandling.

Ifølge innenriksminister Gerard Collomb vil det bli åpnet to nye innkvarteringssteder for migranter om lag 60–70 kilometer fra havnebyen Calais.

Samtidig er både han og lokale myndigheter fast bestemt på å hindre at det vokser fram en ny, stor uoffisiell leir i byen etter at en slik leir ble jevnet med jorden i oktober i fjor.

Personvernpolicy