Meny

Minnestund for et av første verdenskrigs blodigste slag

Hertugen (til venstre) and hertuginne Kate av Cambridge, (senter høyre), med kong Philippe av Belgia (nr. to venstre) og dronning Mathilde, (senter venstre) av Belgia ankommer Ypres i Belgia i forkant av minnemarkeringen i forbindelse med at det er 100 år siden slaget ved Ypres i første verdenskrig. Foto: Joe Giddens / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongelige, politikere og etterkommere minnes i Belgia et av de blodigste slagene fra første verdenskrig for 100 år siden.

Representanter for kongehusene i Storbritannia og Belgia, Tysklands utenriksminister og etterkommere møttes mandag i Ypres i Belgia til en minnestund over et av de mest blodige slagene i første verdenskrig.

Over en halv million allierte og tyske soldater ble drept eller såret i det tredje slaget om Ypres, et slag som er blitt et historisk bilde på krigens meningsløshet.

Den allierte kampanjen ble utført med styrker fra Storbritannia og samveldelandene i perioden juli til november 1917, men fikk så vidt flyttet frontlinjen mot de tyske styrkene.

Markeringen mandag fant sted ved kirkegården Tyne Cot, der nesten 12.000 soldater ligger begravd. Målet med angrepene ved Ypres var å ødelegge den tyske ubåtvirksomheten som skjedde fra tyskokkupert område ved den belgiske kysten.

Populært