Svensk politi pågrep mann mistenkt for bombeplaner

En 38-årig mann ble tidligere denne måneden pågrepet i Småland i Sverige, mistenkt for ha planlagt å lage en bombe, skriver Expressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske avisen siterer italienske Sky på at italiensk antiterrorpoliti har varslet Sverige om at mannen flere ganger skal ha forsøkt å kjøpe 400 kilo kunstgjødsel, som kan benyttes til å produsere bomber.

Mannen ble pågrepet den 18. juli i Nässjö, som ligger omtrent midt mellom Malmö og Stockholm. Han ble varetektsfengslet tre dager etter pågripelsen, og påtalemyndigheten mener det er skjellig grunn til mistanke for at han har gjort noe straffbart.

Han har ifølge Expressen iranske røtter, og er både svensk og afghansk statsborger. Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk. Påtaleansvarlig Agnetha Hilding Qvarnström vil ikke utdype hva de mistenker ham for, eller hvor lenge han har vært på radaren til sikkerhetspolitiet Säpo.

– Det handler om et alvorlig lovbrudd. Mer kan vi ikke si, sier presseansvarlig hos Säpo, Karl Melin, til TT.

38-åringen nekter for å være skyldig i noe straffbart. Forsvarsadvokat Mikael Svegfors sier til Expressen at han ellers ikke vil kommentere saken.

Personvernpolicy