Meny

Én drept og flere såret i machete-angrep i Hamburg

Tysk politi slo full terroralarm da en mann knivstakk og drepte én person og såret fire andre på et supermarked i Hamburg. Mannens motiv er imidlertid uklart. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: Markus Scholz / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én person ble drept og fire andre ble såret da en 26-åring fra De forente arabiske emirater knivstakk kunder på et supermarked i Hamburg fredag.

Tysk politi slo full terroralarm da de fikk melding om angrepet. Hendelsesforløpet er fortsatt uklart, og ifølge noen meldinger var det et ransforsøk som gikk galt. Mannen skal ha stukket tilfeldige kunder med en stor kjøkkenkniv da han flyktet ut av butikken.

Flere øyenvitner forteller imidlertid til avisen Bild at mannen ropte «Allahu Akbar», arabisk for «Gud er størst», og at det derfor kan ha vært en terrorhandling.

Politiet bekrefter at gjerningsmannen er 26 år gammel og født i De forente arabiske emirater, men vil ikke spekulere i motivet.

Gjerningsmannen flyktet fra stedet, men ble forfulgt av tilfeldig forbipasserende som lyktes med å legge ham i bakken. Han ble senere fotografert i baksetet på en politibil med en hvit og blodig hette over hodet.

Bild meldte først at politiet også jaktet på en annen mann etter angrepet, men dette ble senere avkreftet.

– Det var snakk om én gjerningsmann, heter det i en Twitter-melding fra politiet.

Populært