Kvinne mistenkt for å ha knust eksens 54 fioliner

Foto: Seth Wenig / Illustrasjonsfoto, AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne er pågrepet i Japan, siktet for å ha ødelagt eksmannens 54 fioliner og 70 buer til en verdi av nesten 7,6 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

34-åringen ble pågrepet onsdag, siktet for innbrudd hos eksmannen og ødeleggelse av instrumentene han samlet på, opplyser japansk politi. Innbruddet skjedde for over tre år siden, men kvinnen har vært i Kina flere ganger etter hendelsen og ble pågrepet da hun vendte tilbake til Tokyo.

Blant prydobjektene i samlingen til den 62 år gamle mannen var en italiensk fiolin verdt 50 millioner yen, eller 3,5 millioner kroner, ifølge det japanske nyhetsbyrået Jiji press.

– Den totale økonomiske skaden utgjør opp mot 105,9 millioner yen, sier en polititalsmann fra prefekturet Aichi. I norske kroner utgjør det rundt 7,6 millioner kroner.

– Vi jobber ut fra en teori om at hun brøt seg inn gjennom vinduet en gang mellom 30. januar og 19. februar 2014, sier talsmannen.

På det tidspunktet var paret midt i skilsmissen, som ble fullbyrdet i fjor. Kvinnen som er bosatt i Tokyo, er kinesisk statsborger.