Jordskjelv-skadd nordmann fikk murvegg over seg

I denne bygningen, som var en bar, befant de to som døde under jordskjelvet på Kos natt til fredag, en svenske og en tyrkisk turist.
I denne bygningen, som var en bar, befant de to som døde under jordskjelvet på Kos natt til fredag, en svenske og en tyrkisk turist. Foto: Petros Giannakouris / AP/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen som er alvorlig skadd etter jordskjelvet på Kos i Hellas, koste seg på en uterestaurant da en murvegg raste over ham. Lørdag besøkte familien ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er alvorlig skadd, men det skal ikke lenger være kritisk, sier et familiemedlem til Romerikes Blad.

Familien fra Nes i Akershus reiste lørdag morgen for å besøke slektningen å sykehuset på Kreta, dit nordmannen i 20-årene er blitt overført for behandling. Han var på ferieøya Kos sammen med kamerater da jordskjelvet rammet natt til fredag.

– Slik jeg har forstått det, har de sittet på en uterestaurant eller lignende da skjelvet inntraff. Ristingene har ført til at en mur raste over ham. Resten av reisefølget jobbet hardt og heroisk for å få ham ut. Deretter har de gitt ham førstehjelp. Innsatsen deres har vært helt fantastisk, sier familiemedlemmet.

Les også: Kos-ordfører: Lite skader på infrastrukturen