Meny

Russland: Enighet med syriske opprøre om sikker sone

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er enighet mellom Russland og moderate syriske opprørere om hvordan en såkalt sikker sone i Øst-Ghouta nær Damaskus skal organiseres.

Det opplyser det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse lørdag. Partene har møttes til fredssamtaler i Egypts hovedstad Kairo.

– Som et resultat av samtalene mellom tjenestemenn i det russiske forsvarsdepartementet og moderate syriske opposisjonelle, med Egypt som megler, er det signert en avtale om hvordan nedtrappingssonen i Øst-Ghouta skal fungere, heter det i uttalelsen.

Øst-Ghouta er en av fire foreslåtte «nedtrappingssoner» i en avtale som regimets allierte Iran og Russland i mai inngikk med Tyrkia, som støtter flere opprørsgrupper. Partene er uenige om en overvåkingsmekanisme for disse såkalte sikre sonene, og avtalen er ennå ikke implementert.

I den foreløpig siste runden med fredssamtaler i Kasakhstans hovedstad Astana klarte ikke partene å avklare detaljene rundt opprettelsen av de fire sonene.

Russland opplyser nå at partene har signert en avtale der «grensene for nedtrappingssonene er etablert, i tillegg til plasseringen av styrkene som skal overvåke».

Det skal også være enighet om hvordan sikre at nødhjelp kommer fram til befolkningen i områdene.

Les også: CIA-sjef tror Russland blir stående i Syria lenge

Avis: Trump stanser CIAs væpning av opprørere i Syria

Populært