Meny

Russland: Enighet med syriske opprøre om sikker sone

Det er enighet mellom Russland og moderate syriske opprørere om hvordan en såkalt sikker sone i Øst-Ghouta nær Damaskus skal organiseres.

Det opplyser det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse lørdag. Partene har møttes til fredssamtaler i Egypts hovedstad Kairo.

– Som et resultat av samtalene mellom tjenestemenn i det russiske forsvarsdepartementet og moderate syriske opposisjonelle, med Egypt som megler, er det signert en avtale om hvordan nedtrappingssonen i Øst-Ghouta skal fungere, heter det i uttalelsen.

Øst-Ghouta er en av fire foreslåtte «nedtrappingssoner» i en avtale som regimets allierte Iran og Russland i mai inngikk med Tyrkia, som støtter flere opprørsgrupper. Partene er uenige om en overvåkingsmekanisme for disse såkalte sikre sonene, og avtalen er ennå ikke implementert.

I den foreløpig siste runden med fredssamtaler i Kasakhstans hovedstad Astana klarte ikke partene å avklare detaljene rundt opprettelsen av de fire sonene.

Russland opplyser nå at partene har signert en avtale der «grensene for nedtrappingssonene er etablert, i tillegg til plasseringen av styrkene som skal overvåke».

Det skal også være enighet om hvordan sikre at nødhjelp kommer fram til befolkningen i områdene.

Les også: CIA-sjef tror Russland blir stående i Syria lenge

Avis: Trump stanser CIAs væpning av opprørere i Syria

Populært