Meny

Trump: – Spicer måtte ta imot skrekkelig mye kjeft

«Sean Spicer er en vidunderlig person som måtte ta imot skrekkelig mye kjeft av falske medier – men framtida hans er lys», skriver Donald Trump på Twitter, etter at hans talsmann sa opp jobben fredag. Foto: Nicholas Kamm / AFP/NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump støtter Sean Spicer etter at han sa opp stillingen som presidentens talsmann, og skylder på mediene for å ha gjort jobben vanskelig.

«Sean Spicer er en vidunderlig person som måtte ta imot skrekkelig mye kjeft av falske medier – men framtida hans er lys», skriver Trump på Twitter.

Spicer sa opp jobben som presidentens talsmann fredag, ifølge flere medier i protest mot at Trump ansatte finansmannen Anthony Scaramucci som ny kommunikasjonssjef. Spicers nestkommanderende, Sarah Huckabee Sanders, rykker opp og tar over stillingen.

– Det har vært en ære og et privilegium å tjene president Donald Trump og dette fantastiske landet. Jeg vil fortsette i tjenesten ut august, skriver Spicer selv på Twitter.

Spicer holdt nesten daglig pressekonferanser i Det hvite hus inntil han trakk seg tilbake til kulissene tidlig i sommer, etter å ha fått kraftig kritikk for flere oppsiktsvekkende uttalelser.

Trump takket også Spicer i en skriftlig pressemelding fredag. Der benyttet presidenten også sjansen til å påpeke at administrasjonen har «oppnådd så mye» og fått «anerkjennelse for så lite».

Scaramucci sa at han håper Spicer «tjener enorme pengesummer» på det han gjør videre i livet.

Les også: Trumps talsmann Sean Spicer går av i protest

Trumps talsmann beklager «ufølsom» Hitler-uttalelse på TV

Trumps pressetalsmann sier han vil snakke sant

Populært