Meny

Israel sender flere soldater til Vestbredden

Sammenstøt mellom palestinere og israelske styrker i Betlehem på den okkuperte Vestbredden fredag. Foto: Nasser Shiyoukhi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det israelske militæret opplyser at flere soldater er sendt til den okkuperte Vestbredden, dagen etter kraftige sammenstøt i området.

Beslutningen ble kjent lørdag, etter møter mellom militærtjenestemenn natt til lørdag. Militæret opplyser at de ekstra styrkene slutter seg til de flere hundre soldatene som allerede er utplassert.

Det har den siste uken vært en rekke sammenstøt i det israelskokkuperte Øst-Jerusalem, som huser al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen.

Forrige fredag ble to israelske politifolk drept av tre væpnede palestinere fra Israel ved Haram al-Sharif. Siden har israelske myndigheter besluttet å installere metalldetektorer ved inngangen til området. Tiltakene har vakt kraftige reaksjoner blant palestinere.

Flere tusen palestinere barket fredag sammen med israelske sikkerhetsstyrker i Jerusalem og på Vestbredden etter fredagsbønnen. Tre palestinere ble drept, og flere hundre personer ble skadd.

Senere samme kveld knivstakk og drepte en palestinsk mann tre israelere inne i en bosetning på Vestbredden. Gjerningsmannen skal noen timer tidligere ha skrevet på Facebook at «jeg har mange drømmer, men det finnes ikke noe liv etter det vi har sett i al-Aqsa». Den 20 år gamle gjerningsmannen ble skutt og såret av en nabo av de drepte, og han er fløyet til sykehus.

Lørdag morgen gjennomsøkte israelske soldater hjemmet til gjerningsmannen i byen Kobar. Hæren opplyser at en av 20-åringens brødre er pågrepet.

Populært