Meny

Niåring snublet over uhyre sjelden fossil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk niåring falt bokstavelig talt over en 1,2 millioner år gammel fossil under lek.

Det var under en familieutflukt til Las Cruces-ørkenen i New Mexico i november i fjor at Jude Sparks gjorde det sensasjonelle funnet. Han og broren lekte med familiens walkie-talkier, da den da ni år gamle gutten mistet balansen og ramlet ansikt til ansikt med det en eldgammel hodeskalle.

Familien tok kontakt med Peter Houde ved New Mexico State University (NMSU), som straks gjenkjente hva unggutten hadde funnet: De 1,2 millioner år gamle restene av en underkjeve og to støttenner tilhørende en stegomastodon.

Les også:  Gjorde utrolig dinosaur-oppdagelse på strand

En stegomastodon er en førhistorisk og nå utdødd slektning av dagens elefanter.

I mai i år foretok et forskerteam utgravinger av den godt bevarte fossilen. Og en svært entusiastisk og nysgjerrig Jude Sparks, som har blitt ti år siden han snublet over fossilen, fikk være med.

– Jeg håper vi får stilt ut skallen så snart som mulig, så den lille gutten kan ta med seg vennene sine til museet og vise dem hva han fant så og si i sin egen bakgård, sier Peter Houde i en video laget av NMSU.

Se videoen om det utrolige funnet øverst i saken.

Les også:  Fant verdens største dinosaurspor

Populært