Meny

Norwegian-fly omdirigert til Kreta

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et Norwegian-fly med 181 passasjerer ble natt til fredag omdirigert til Kreta etter at flyplassen på Kos ble stengt etter jordskjelvet som rammet øya.

Norwegian-flyet ble omdirigert til Heraklion flyplass på Kreta. Flyplassen på Kos ble stengt på grunn av jordskjelvet, men ble åpnet igjen fredag morgen.

Nå er 181 passasjerer strandet på Kreta. Flere forteller at de har fått lite informasjon fra Norwegian etter at flyet ble omdirigert.

– Vi jobber på spreng for å få tak i hotellrom til de 181 passasjerene som må vente på Kreta til flyplassen på Kos åpner igjen, sier kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til VG.

Les også: Nordmann hardt skadd i jordskjelvet på Kos

Norwegian har ingen andre fly til eller fra Kos fredag. Sandaker-Nilelsen sier til NTB at selskapet nå ordner frokost til passasjerene på Kreta. Selskapet ber passasjerene som skal hjem til Oslo om å forsøke å skaffe hotellrom og spare kvitteringene.

Det er ennå ikke klart når Norwegian-passasjerene vil bli fraktet til Kos internasjonale flyplass.

Les også: To døde og over 100 skadd etter jordskjelv utenfor Hellas og Tyrkia

Fredag er det satt opp to SAS-flyginger til Kos, som skal gå fra Oslo og Bergen med charterselskapene Thomas Cook/Ving og Apollo. Begge avgangene er forsinket.

– Avgangen fra Oslo er foreløpig forsinket med to timer og 45 minutter, sier Tonje Løkaas Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving til NTB. Hun legger til at passasjerene som skal hjem fra Kos fredag også må regne med forsinkelser.

Populært