Meny

Amnesty anklager sikkerhetsstyrkene i Kamerun for tortur

Kamerunske soldater holder vakt under en pågående aksjon mot de islamistiske ekstremistene i Boko Haram. Arkivfoto fra februar 2015. Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amnesty International anklager sikkerhetsstyrkene i Kamerun for grov tortur av fanger som mistenkes for å tilhøre islamistgruppa Boko Haram. 

Menneskerettighetsorganisasjonen dokumenterer i en ny rapport hvordan sikkerhetsstyrkene i Kamerun rutinemessig utsetter fanger for grov tortur, til tider også med døden til følge.

Ofte foreligger det få eller ingen beviser for at de som pågripes har tilknytning til Boko Haram, og de som mishandler fangene nyter godt av straffefrihet, konstaterer Amnesty.

Fangetorturen finner sted på 20 ulike steder i Kamerun, blant annet fire militærbaser og to sentre som blir drevet av landets etterretningstjeneste. Amnesty dokumenterer også et tortursenter i en skole og i en privatbolig.

Minst 20.000 mennesker er drept siden Boko Haram grep til våpen nord i Nigeria i 2009. Konflikten har siden spredt seg til nabolandene Tsjad, Kamerun og Niger.

Les også:

Boko Haram tvinger stadig flere barn til selvmordsangrep

Mange drept i dobbelt selvmordsangrep i Kamerun

Seks drept i selvmordsangrep i Kamerun

Tusenvis på flukt fra Boko Haram i Nigeria

Populært