O.J. Simpson kan snart være en fri mann

O.J. Simpson kan bli prøveløslatt etter ni år bak murene. Foto: AP / NTB scanpix
O.J. Simpson kan bli prøveløslatt etter ni år bak murene. Foto: AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere amerikanske fotballstjernen O.J. Simpson, som soner en dom for væpnet ran i USA, kan snart være en fri mann. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 1994 ble O.J. Simpson pågrepet etter en spektakulær politijakt og tiltalt for å ha drept ekskona og hennes nye kjæreste.

Saken vakte enorm oppmerksomhet i USA, der den 133 dager lange rettssaken mot den svarte fotballhelten, som også var skuespiller, ble overført direkte på TV.

Selv om alle beviser pekte mot O.J. Simpson, lyktes forsvarerne blant annet i å få saken til å handle om rasisme og fikk ham til slutt frikjent for dobbeltdrapet.

I et sivilt søksmål fra de etterlatte ble han imidlertid funnet ansvarlig og dømt til å betale 270 millioner kroner i erstatning.

Væpnet ran

I 2007 havnet O.J. Simpson i søkelyset igjen, denne gangen anklaget for væpnet ran.

Sammen med fem andre, to av dem bevæpnet, stormet Simpson et hotellrom i Las Vegas og overfalt to menn som de hevdet hadde stjålet samlerobjekter fra Simpsons karriere som fotballstjerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommen mot Simpson lød på 30 års fengsel med prøveløslatelse tidligst etter ni år, og onsdag møter den nå 70 år gamle fallerte stjernen for benådningskommisjonen i Carson City i Nevada, der han har sonet.

Dersom de fire medlemmene av kommisjonen finner ut at han har skikket seg vel bak murene, tyder alt på at han blir løslatt.

Les også: O.J. Simpson funnet skyldig på alle punkter

Utmerket kandidat

– Han er en utmerket kandidat for prøveløslatelse, sa statsadvokaten i Clark County, Steve Wolfson, før kommisjonen trådte sammen.

Han forsikret samtidig at kommisjonen slett ikke vil legge vekt på Simpsons kjendisstatus.

– Det faktum at han er en kjendis, spiller liten eller ingen rolle. Han kommer ikke til å bli behandlet annerledes av benådningskommisjonen, sier han.

Les også: O.J. Simpson funnet skyldig i kidnapping og ran