Meny

Den tyske regjeringen advarer tyskere mot å reise til Tyrkia

Utenriksminister Sigmar Gabriel advarer tyskere mot tyrkiareiser. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske regjeringen advarer tyske statsborgere mot å reise til Tyrkia fordi de risikerer å bli pågrepet.

Utenriksminister Sigmar Gabriel sier at Tyskland har endret reiserådene i kjølvannet av at flere menneskerettsaktivister, både utenlandske og tyrkiske, er blitt pågrepet i Tyrkia den siste tiden. Han sier også at regjeringen ikke lenger kan garantere tyske selskapers investeringer i Tyrkia.

Ifølge ministeren ønsker Tyskland et godt forhold til Tyrkia, men det trengs to for å danse tango, framholdt han på en pressekonferanse torsdag formiddag.

Dagen før avbrøt han ferien og dro til Berlin for å drøfte det som ble omtalt som en dramatisk opptrapping av Tyrkias atferd overfor Tyskland.

To tyske statsborgere sitter nå fengslet i Tyrkia siktet for terrorrelatert virksomhet, den ene menneskerettighetsaktivisten Peter Steudtner, den andre en journalist for avisen Die Welt.

Feiden mellom Tyrkia og Tyskland oppsto tidligere i år i forbindelse med at tyrkiske politikere i flere delstater ble nektet å drive valgkamp blant tyrkere bosatt i Tyskland.

Valgkampen var knyttet til folkeavstemningen om tyrkiske grunnlovsendringer. President Recep Tayyip Erdogan fikk i folkeavstemningen flertall for å endre grunnloven slik at han selv fikk mer makt.

Les også:

Stoltenberg hyller tyrkere som ble drept under kuppforsøket

Erdogan truer med å halshogge kuppmakere

Erdogan: EU er ikke uunnværlig for oss

Populært