Meny

Frankrike forsøker å mekle i Qatar-konflikten

Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian kom lørdag til Qatar i håp om å bidra til å mekle i konflikten mellom Qatar og Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain og Egypt. Frankrike insisterer på at Qatars naboland må oppheve sanksjonene som rammer tusener av uskyldige. Foto: Naseem Zeitoon / Reuters/NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian insisterte lørdag på at Qatars naboland må oppheve sanksjonene som rammer tusener av uskyldige.

Le Drian kom lørdag til Qatar i håp om å bidra til å mekle i konflikten mellom Qatar og Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain og Egypt. Le Drian sa at han ønsker å støtte meklingen som Kuwait leder.

De fire landene brøt i begynnelsen av juni forbindelsene til Qatar og stengte grensene til det lille landet for å tvinge dem til å godta 13 krav om endringer, blant annet at de kutter forbindelsene til terroristgrupper, bryter med Iran og stenger TV-kanalen Al Jazeera.

Les også:  Qatar avviser kravene fra Saudi-Arabia som urealistiske

De kastet også ut alle qatarske borgere, kuttet alle Qatar Airlines' avganger og stengte luftrommet for det qatarske flyselskapet.

Qatar har avvist alle krav og sier de krenker Qatars suverenitet. Qatar avviser også at de støtter terrorister, slike de andre landene hevder.

Sanksjonene har ført til store problemer for Qatars import, og andre land som Iran og Tyrkia har trådt til for å fly inn matforsyninger.

– Frankrike ber om at disse tiltakene oppheves, spesielt de som rammer befolkningen, og helt spesifikt de som tvinger binasjonale familier til å skilles, sa Le Drian etter et møte med Qatars utenriksminister Mohammed bin Abdulrahman Al Thani.

Les også:  Tillerson ser en åpning for dialog i Qatar-konflikten

Populært