Meny

Konservativt nyhetsanker til Trump:

– Hvorfor er det løgn etter løgn etter løgn?

Donald Trump Jr. sammen med sin far, president Donald Trump i 2016. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Photo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsanker raser mot Donald Trump Jr etter ny avsløring i Russland-saken.

I løpet av det siste halvåret er det kommet stadig nye avsløringer knyttet til Russlands antatte forsøk på å hjelpe Donald Trump i valgkampen i fjor.

Tirsdag innrømmet Donald Trump Jr. at han under valgkampen møtte en russisk advokat som hevdet å ha kompromitterende opplysninger om farens rival Hillary Clinton.

Trump Jr. hevder at det ikke kom noe ut av møtet.

Les også:  – Vil ikke vende seg mot Trump

– Løgn etter løgn

Nyhetsanker i den konservative TV-kanalen Fox News, Shepard Smith, har fått nok av det han mener er løgn fra president-sønnen og Trump-administrasjonen.

– Dersom det ikke er noe der, at ikke noe kom ut av møtet, at det ikke en gang var minneverdig, hvorfor alle disse løgnene? Hvorfor er det løgn etter løgn etter løgn? Hvis du skal fortelle sannheten, så må du fortelle sannheten, sa Smith under en direktesendt sending fredag ifølge Washington Post.

Nyhetsankeret Shepard Smith har fått nok av det han mener er løgner. Foto: AP Photo/Richard Drew, File Foto: Richard Drew / AP

Trump jr. valgte tirsdag å offentliggjøre eposter han mottok og sendte i juni i fjor angående et møte med en russisk advokat. Da hadde avisa New York Times allerede skrevet flere artikler om møtet. I epostene går det tydelig fram at Trump junior ble tilbudt informasjon som kunne skade Hillary Clinton.

Les også: «Min sønn Donald gjorde en god jobb»

– Aldeles ufattelig

Informasjonen stammet angivelig fra russiske myndigheter, og den ble formidlet via den russisk-aserbajdsjanske forretningsmannen Aras Agalarov.

Donald Trump jr. innrømmer at at møtte den russiske advokaten Natalia Veselnitskaya. Foto: AFP PHOTO / Kommersant Photo / Yury MARTYANOV Foto: Yury Martyanov / AFP

– Bedraget er aldeles ufattelig. Det er fortsatt folk der ute som tror vi dikter opp dette. En dag vil de innse at det gjør vi ikke, og se seg rundt og si: Hvor er vi? Hvorfor blir vi fortalt alle disse løgnene? sier Smith.

I USA er det lovforbud mot å ta imot økonomisk hjelp fra andre stater til bruk i valgkamper. Flere amerikanske jurister mener informasjonen Trump junior ble tilbudt, i praksis ville vært en form for russisk støtte. Andre eksperter er uenige og mener loven ikke kan tolkes slik.

Les også: Trump jr. fortalte ikke sin far om møtet med den russiske advokaten

– Et kvalitetsmenneske

Statsviter Hilmar Langhelle Mjelde ved Universitetet i Bergen kaller opplysningene om Trump junior for en «game changer».

– Trump-leiren har sagt i et halvt år at dette var grunnløse beskyldninger. Men nå har man det skriftlig fra Trump junior at han var åpen for hjelp fra utlandet, har han sagt til NTB.

USAs president Donald Trump kaller sønnen et «kvalitetsmenneske» etter at Donald jr. delte en epostutveksling om det omdiskuterte møtet med en russisk advokat.

– Min sønn er en kvalitetsperson og jeg applauderer åpenheten hans, sa Trump i en uttalelse tirsdag kveld.

Populært