Meny

I dag fikk over 7.000 offentlig ansatte sparken i Tyrkia

Store reklameplakater preger Istanbul denne helgen, til minne om det mislykkede kuppet for ett år siden. Foto: Ozan Kose / AFP/NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkiske myndigheter har gitt over 7.000 offentlig ansatte sparken, dagen før lørdagens markering for fjorårets kuppforsøk.

Nøyaktig 7.348 personer, blant dem 2.303 politifolk, har fått sparken i den siste bølgen med masseoppsigelser, skriver avisen Hurriyet.

Også soldater og statsansatte i departementene er blant dem som har fått sparken. De oppsagte har fått sine navn publisert i tyrkiske medier.

Oppsigelsene ble kunngjort fredag i et dekret fra Ankara og muliggjort som følge av unntakstilstanden som har gitt myndighetene utvidede fullmakter siden kuppforsøket 15. juli i fjor.

Tyrkiske myndigheter vurderer nå å forlenge den nåværende unntakstilstanden med nye tre måneder.

Tidligere denne uken opplyste regjeringen i Ankara at over 142.000 personer har fått sparken i offentlig sektor og i hæren etter fjorårets kuppforsøk.

Lørdag markerer tyrkiske myndigheter at det er ett år siden kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan. Myndighetene mener den USA-baserte muslimske predikanten Fethullah Gülen sto bak kuppforsøket, og at alle som har fått sparken, kan kobles til ham.

Les også:  Erdogan: – En historisk avgjørelse

Populært