Russisk lobbyist var med på møte mellom Trump jr og russisk advokat

Presidentsønn Donald Trump junior møtte i fjor en russisk advokat for å få informasjon som kunne skade Hillary Clintons valgkamp. En russisk-amerikansk lobbyist, Rinat Akhmetsjin, bekrefter at også han deltok på møtet. Foto: AP / NTB scanpix
Presidentsønn Donald Trump junior møtte i fjor en russisk advokat for å få informasjon som kunne skade Hillary Clintons valgkamp. En russisk-amerikansk lobbyist, Rinat Akhmetsjin, bekrefter at også han deltok på møtet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En russisk-amerikansk lobbyist sier han var til stede på møtet med Donald Trumps sønn som håpet på negativ informasjon om Hillary Clinton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rinat Akhmetsjin bekrefter overfor Associated Press at han var med på møtet mellom Trump junior og Natalja Veselnitskaja i juni i 2016, og at Trump junior aktivt ba om skadelig informasjon om Trumps motstander.

Trump junior fortalte om møtet i en epost i forrige uke, men han nevnte ikke at Akhmetsjin også var med.

Eposten om møtet var det første konkrete tegnet på at valgkampen til Donald Trump aktivt søkte informasjon om Hillary Clinton fra russiske kilder.

Da Trump junior ble invitert til møtet, fikk han beskjed om at det ville handle om Clinton, og at det var ledd i den russiske regjeringens innsats for å hjelpe Trump til å bli valgt.

Les også: Offentliggjør eposter: Trumps sønn ble tilbudt dokumenter som kunne ødelegge for Clinton

Sønnen til Trump har siden forsøkt å nedtone betydningen av møtet ved å forklare at han ikke fikk noe ut av det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Akhmetsjin sier til AP at Trump junior ba Veselnitskaja om bevis for at det kom inn penger på ulovlig vis til Clintons valgkampkasse. Men hun svarte at hun ikke hadde slik informasjon.

Hun sa at det måtte Trump-kampanjen prøve å finne ut selv, og da mistet Trump junior interesse for møtet, ifølge Akhmetsjin.

Det er kjent fra før at president Trumps svigersønn Jared Kushner og valgkamplederen Paul Manafort også var til stede på møtet. Verken Kushner eller Manafort vil kommentere Akhmetsjins påstander.

Les også: Trump jr. fortalte ikke sin far om møtet med den russiske advokaten