Meny

Theresa May felte en tåre da hun så flertallet ryke

Statsminister Theresa May sier at hun fikk fullstendig sjokk da hun fikk vite resultatet av valgdagsmålingen. Foto: Matt Dunham, AP/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Theresa May sier at hun felte en tåre da valgdagsmålingen viste at det lå an til at de konservative kom til å miste flertallet i Underhuset.

I et intervju med BBC radio sier hun at det var hennes mann Philip som kom med nyheten om valgdagsmålingen og at det kom «fullstendig som et sjokk».

– Det tok noen minutter før det sank inn. Vi så ikke det komme, sier May i intervjuet. Hun forteller at mannen ga henne en klem og at hun felte en tåre.

Statsministeren sa at hun ikke selv fulgte med på TV da valgdagsmålingen ble klar i det valglokalene stengte 8. juni.

– Jeg er litt overtroisk om slike ting, sier hun.

May, som torsdag har sittet som statsminister i Storbritannia i ett år, har fått sterk kritikk for måten hun ledet de konservatives valgkamp på. I BBC-intervjuet innrømmer hun at hennes kampanje "ikke hadde vært perfekt", men tillegger at alle signaler hun hadde fått, tydet på at de konservative kom til å øke sin majoritet i Underhuset. Resultatet ble motsatt. De konservative mistet sitt flertall og må i dag støtte seg på det unionistiske partiet DUP for å få gjennom sin politikk i Parlamentet.

Les også:

May: Fortvilet over USAs klimastandpunkt

May vil ha Thatcher-statue foran parlamentet

May overlevde «tillitsvotum» i Parlamentet

Populært