Meny

Legene kjemper for å holde liv i Liu

Demonstranter i Hongkong krever løslatelse av den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo, som nå ligger dødssyk på et sykehus i Shenyang. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden er fortsatt kritisk for den kreftsyke nobelprisvinneren og dissidenten Liu Xiaobo, men Kina hevder at han får den beste behandlingen som er mulig.

Myndighetene i Beijing har avvist alle tilbud om å sende Liu Xiaobo til utlandet, fastholder at han er for syk til å kunne transporteres og at han uansett ikke vil få bedre behandling i utlandet enn det han nå får i Kina.

Sykehuset i Shenyang opplyser at 61-åringen er overført til akuttavdelingen der legene nå aktivt arbeider for å holde liv i ham.

– Den nasjonale ekspertgruppens syn er at tilstanden er kritisk for pasienten, heter det i en kunngjøring.

Liu ble i 2009 dømt til elleve års fengsel for å ha medforfattet og underskrevet det politiske manifestet Charter 08, som krever demokrati og politiske reformer i Kina. Året etter ble han tildelt Nobels fredspris.

Les også:  Video av Liu Xiaobo bekymrer Tyskland

I mai i år ble han diagnostisert med langt fremskredet leverkreft og overført til et sykehus for behandling.

To leger fra USA og Tyskland, som besøkte Liu på sykehuset lørdag, konkluderte med at det ville ha være trygt for Liu å få behandling i utlandet, slik han selv ønsker.

Les også:

Utenlandske leger sier det er trygt for Liu å reise utenlands

Liu Xiaobos tilstand forverret

Sykehuset: Deler av Liu Xiaobos behandling er stanset

Populært