Fredsprisvinner Lech Walesa innlagt på sykehus

Polens tidligere president Lech Walesa er innlagt på sykehus. Foto: Alik Keplicz / AP / NTB scanpix
Polens tidligere president Lech Walesa er innlagt på sykehus. Foto: Alik Keplicz / AP / NTB scanpix

Den tidligere polske presidenten og fredsprisvinneren Lech Walesa er innlagt på sykehus, opplyser 73-åringens sønn. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jaroslaw Walesa sier at faren hans dessverre føler seg svak. Ifølge nyhetsbyrået AP er Walesa innlagt med hjerteproblemer.

Nyhetsbyrået AFP skriver at 73-åringen har høyt blodtrykk og at det gjøres flere tester ved sykehuset i Gdansk.

Walesa ble i 1983 tildelt Nobels fredspris for sin kamp for organisasjonsfrihet i Polen og han var landets president fra 1990 til 1995. Han er kjent for sin innsats med å forhandle fram en ikkevoldelig avvikling av kommunismen i Polen.

Den siste tiden har han kritisert Polens konservative regjering for å undergrave demokratiet og for å skade Polens bånd til flere av EU-landene.

Det har vært ventet at Walesa skulle delta på en demonstrasjon mot den månedlige markeringen som det regjerende populistiske partiet PIS holder i minne om president Lech Kaczynski og 95 andre som mistet livet i et flykrasj i Russland i 2010. Lederen for PIS er Kaczynskis tvillingbror Jaroslaw. Opposisjonelle sier de månedlige markeringene brukes for å sikre støtte for regjeringspartiet.

Walesa har tidligere stilt spørsmål ved om Jaroslaw Kaczynski har ønsket å gjøre Polen til et diktatur gjennom en rekke reformer.

Les også: Lech Walesa vil kaste Polen ut av EU

Personvernpolicy