Tyskland tar imot 3.000 flere migranter fra Italia

Migranter venter på å gå i land på havnen i Sicilia forrige lørdag. Italia har tatt imot flesteparten av migrantene som har strømmet over Middelhavet siden januar i år. Foto: Orietta Scardino / AP / NTB scanpix
Migranter venter på å gå i land på havnen i Sicilia forrige lørdag. Italia har tatt imot flesteparten av migrantene som har strømmet over Middelhavet siden januar i år. Foto: Orietta Scardino / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyskland vil ta imot ytterligere 3.000 flyktninger som kommer til Italia over Middelhavet. De oppfordrer flere land til å dra lasset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at Tyskland vil gå fra å ta inn 500 til 750 flyktninger per måned. De vil i tillegg bistå Italia med 1 million euro, ifølge det tyske utenriksdepartementet.

– Italia føler seg rystet, med god grunn, sa statssekretæren i det tyske utenriksdepartementet, Michael Roth, på den internasjonale flyktningkonferanse i Roma torsdag. Blant deltakerne er representanter for Libya, FN og EU.

Den tyske statssekretæren oppfordret flere land til å bidra med hjelp i flyktningkrisen som har gått hardt utover Italia, og gjorde det klart at kun Tysklands hjelp ikke er tilstrekkelig.

Uformelle samtaler

Italia har tatt imot om lag 85.000 av de 100.000 migrantene som har tatt seg over Middelhavet siden januar.

Flyktningsituasjonen i Middelhavet var også tema da EU-landenes innenriks- og justisministere møttes torsdag for uformelle samtaler i Tallinn i Estland.

Italias innenriksminister Marco Minniti ba innstendig de andre landene om å åpne havnene sine, for å lette på migranttrykket. Dette ble blankt avvist av EU-ministrene, deriblant Tyskland. De frykter det vil gjøre Europa mer attraktivt for flyktningene.

Les også: Listhaug: Redningsbåtene i Middelhavet må snu

Hjelpeorganisasjoner

Italias største frustrasjon de siste ukene har vært knyttet til båter fra utenlandske hjelpeorganisasjoner. Den italienske utenriksministeren sa at disse organisasjonene nå bringer flere flyktninger til land i Italia enn den italienske kystvakten, ifølge statssekretær Thor Kleppen Sættem, som var Norges representant på møtet.

Nylig truet Italia med å stenge havner for slike skip med mindre de får mer hjelp fra de andre EU-landene.

Les også: EU med ny plan for å få kontroll i Middelhavet

Personvernpolicy