Meny

Trump ber flere land konfrontere Nord-Koreas «dårlige oppførsel»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump beskyldte Nord-Korea for «dårlig oppførsel» under en pressekonferanse i Polen torsdag.

– De oppfører seg på en veldig, veldig farlig måte, og det må gjøres noe med det, sa Trump om Nord-Korea under en pressekonferanse i Warszawa sammen med den polske presidenten Andrzej Duda torsdag. Trump lovet Japan «urokkelig støtte» etter Nord-Koreas flere testoppskytninger av raketter, og åpnet for sanksjoner mot kinesiske selskaper som bidrar til å holde liv i Nord-Koreas økonomi.

Vurderer tiltak mot Nord-Korea

Dette er Trumps første offentlige uttalelse siden Nord-Koreas prøveoppskytning av en ny rakett tirsdag. Den amerikanske presidenten erklærte også at han vurderer hvilken reaksjon USA bør komme med.

– Jeg har noen strenge tiltak i tankene, men det betyr ikke at vi gjennomfører dem, sa Trump.

Les også: USA vil ha skjerpede sanksjoner mot Nord-Korea

Kritiserer Russland

Den amerikanske presidenten kom også med sterk kritikk av Russland, og han omtalte Russlands handlinger som «destabiliserende». Trump sa at Moskva kan ha påvirket det amerikanske presidentvalget i 2016, men utelukker likevel ikke at andre land kan ha stått bak innblandingen i presidentvalget.

– Det kan ha vært Russland, men det kan like gjerne ha vært andre land. Jeg vil ikke si noe mer konkret enn det. Det er mange som blander seg. Det har foregått lenge, sa Trump.

Han beskyldte videre tidligere president Barack Obama for ikke å ha gjort nok for å forhindre innvirkning på det amerikanske presidentvalget, fordi han trodde demokratenes kandidat Hillary Clinton skulle vinne.

– Hadde han trodd det skulle gå den andre veien ville han gjort noe med det, sa Trump.

Les også: USA avviser Nord-Koreas rakettpåstander

Møter Putin

Trump ankom Warszawa sent onsdag kveld og skal torsdag holde en tale i Warszawa. I et utdrag fra talen som er offentliggjort av Det hvite hus, stiller Trump spørsmålstegn ved Vestens vilje til å overleve.

Torsdag ettermiddag reiser Trump videre til Hamburg for å delta på G20-toppmøtet der han blant annet skal møte Russlands president Vladimir Putin.

Les også: Trump håner Kim Jong-un etter ny missil-test

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært