Trump: Tålmodigheten med Nord-Korea er over

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump slår fast at tiden for å være tålmodige med Nord-Korea er over, etter å ha møtt Sør-Koreas Moon Jae-In.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske presidenten tok imot den nyvalgte sørkoreanske presidenten i Det ovale kontor fredag, under det som er Moons første utenlandsreise som president.

Han innledet med å gratulere Moon med valgseieren, før han gikk videre med å diskutere sikkerhetspolitisk og handelsmessig samarbeid mellom de to landene.

– Sammen står vi overfor en felles trussel fra det brutale regimet i Nord-Korea. Atomprogrammet deres trenger en kraftfull respons. Nord-Korea har ikke garantert for sitt folk eller sine naboer, og har ikke respekt for menneskelig liv, sier han.

Les også: USA og Sør-Korea diskuterte Nord-Korea og handelsavtale

– Beskytte oss

Videre legger han til at årene med tålmodighet rundt Nord-Korea har feilet.

– Denne tålmodigheten er nå over. Vi jobber tett med Sør-Korea, Japan og allierte rundt om i resten av verden, om økonomiske og sikkerhetsmessige tiltak for å beskytte oss mot Nord-Korea, sa Trump da han og Moon møtte pressen utenfor Det hvite hus fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig ba han resten av verden om å følge etter og ilegge sanksjoner mot Nord-Korea, og la til at USA alltid vil forsvare seg selv og sine allierte.

Les også: Trump får kritikk for å ha hånet kvinnelig journalist

Nærmere en kjernefysisk krig

Under FNs sikkerhetsråd onsdag sa Kim In-ryong, Nord-Koreas FN-ambassadør, at USAs fiendtlige tilnærming og de amerikanske militærøvelsene i samarbeid med Sør- Korea i april og mai er årsaken til at Den koreanske halvøy er nærmere en kjernefysisk krig enn noen gang.

Som eksempler på amerikansk fiendtlighet trakk han også fram USAs utplassering av et rakettskjold i Sør-Korea, gjeldende sanksjoner mot Nord- Korea og at USA går i bresjen for ytterligere sanksjoner.

Kim sier at ingen av disse handlingene vil stanse Nord-Koreas utvikling av atomvåpen, som han betegnet som fundamental for landets eksistens.

Les også:

NATO skrur opp pengebruken enda ett hakk

Trump samler inn penger til valgkampen i 2020